Medium and the Scourge of Persistent Sharing Dickbars

Every Medium site displays an on-screen “sharing” bar that covers the actual content I want to read. This is particularly annoying on the phone, where screen real estate is most precious. Now on iOS they’ve added an “Open in App” button that literally makes the last 1-2 lines of content on screen unreadable. To me these things are as distracting as having someone wave their hand in front of my face while I try to read.

Daar heeft Gruber een goed punt. Deze sharing balken zijn gruwelijk irritant en zitten op een klein scherm nogal in de weg. Maar… veel mensen (her)kennen de native share opties in hun browser niet. Dat is mijn ervaring i.e.g. met een .nl site met miljoenen bezoekers per maand. Op die site hebben we de deel opties dus ook weer in een balk geplaatst. Niet zo irritant en in de weg zittend als bij Medium. Maar toch.

Medium and the Scourge of Persistent Sharing Dickbars